Sunday, November 14, 2010

FILEM . 1

‎...banyak bezanya antara 'ART' dengan 'Macam Art'.., apabila kita mengatakan 'ART', lalu membikinnya tanpa 'Ilmu'.., nescaya ianya sedang menuju kepada sebuah kehancuran yang maha dasyat.., lebih dasyat dari kehancuran2 yang ada.., ianya boleh menyesatkan, dan telahpun berlaku !!!...

11 comments:

  1. salam.tapi kenepa sesetengah orang tak pandai nak hargai art, for them art seperti sampingan sahaja bukan utama

    ReplyDelete
  2. Taufik.., art lahir dari pemikiran terpilih, yang kemudiannya diterjemahkan dalam bahasa medium2 tertentu.., malangnya di sini kebanyakannya jangan kata nak jadi ahli fikir.., nak berfikir pun tak mahu.., paling tinggi pun 'ter'fikir..

    ReplyDelete
  3. tak sabar nak tengok hasil seni abg Khir ..dalam botol..

    ReplyDelete
  4. kadang2, saya lihat seni ini terlalu dimain-mainkan...
    sampai tahap seperti diperbodohkan oleh org yang tak bertanggajawab yang kononnya secara yakin tahu apa itu art....
    hakikatnya dia hanya 'macam art' seperti apa yang abg khir ckp td...
    itu yang membawa kepada kehancuran skg ni...

    ReplyDelete
  5. Hawa.., sesungguhnya abg telahpun buat yg terbaik untuk subjek matter yang boleh dikira 'taboo' di sini.., semoga anda senang dengan karya itu nanti ya ; )

    ReplyDelete
  6. Tangga : kata-kata kau ini sangat benar.., kita tidak mampu melawan arus sendirian.., yang kita mampu hanyalah melakukan tawaran.., kalau banyak yang menyediakan gula2, hingga kurang zat dibadan kita.., kita tawarkan sayur2an pula.., mudah2an mereka tahu apa itu zat yang sihat.., bukan sekadar gula2..; )

    ReplyDelete
  7. apa crita filem 'anu dalam botol' ?

    ReplyDelete
  8. Tangga.., insya'Allah akan masuk ke panggung pada 10hb Feb 2011 nanti.., semoga kau juga senang dengan karya itu.., buat masa ini, kami sedang menyiapkan 'the making of..' nya dulu..; )

    ReplyDelete
  9. saya suka watak abg khir dlm crita "rock" tu...
    memang original laa...
    bila tima abg ckp "camne?" dgn "ngan ?" ulang2 kali tu...
    tak banyak org boleh selongkar dalam2 sesuatu watak mcm abg khir buat...
    caya laa....

    ReplyDelete
  10. emm.. ak pun amat mendalami pasal art ni..

    pss. baru tahu khir rhman ad blog sndiri hehe.. best2.. klu ikutkan mkin msih baru, tapi utk masa yg akan dtg ni diharap khir rhman bleh ulas lbh lanjut lagi :)

    sgt nk thu hehe

    ReplyDelete
  11. Munix : memang masih baru pun.., nak mengulas lanjut.., topiknya harus lebih menjurus.., insya'Allah..akan ku tawarkan pemikiran yg baik2.., terima kasih ; )

    ReplyDelete